El periodista català Gustau Alegret no te pèls a la llengua. En l'editorial del programa que dirigeix i presenta, Cuestión de poder, que s'emet a la cadena d'origen colombià NTN24 amb difusió a gairebé tot el continent americà, inclosos els Estats Units, ha llençat una duríssima crítica al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per la gestió del coronavirus.

En concret, Alegret ha comparat Sánchez amb el president dels Estats Units i l'ha titllat d'"exemple d'incompetència en el maneig inicial de la crisi", tot recordant que només fa un parell de setmanes es va autoritzar "un míting de Vox amb milers de participants i milers de dones van sortir al carrer a manifestar-se pels drets femenins".

El resultat de tot plegat: "Avui Espanya és el quart país amb més infectats i amb els Estats Units, els països amb més increments". Pel periodista català, els EUA i Espanya són, doncs, "dos països exemple d'irresponsabilitat política", i ha criticat de Trump i Sánchez que no hagin tingut "capacitat de lideratge ni visió de líder per adoptar mesures contundents al principi".

"D'aquesta irresponsabilitat en deriven "contagis i morts", ha afirmat, per llançar un advertiment: "Els polítics hauran d'assumir la seva responsabilitat, per ells mateixos o per la decisió dels ciutadans a les urnes".