Només la tecnologia pot permetre que el president de la Generalitat, infectat de coronavirus, pugui comparèixer al Parlament per explicar solemnement la situació i les mesures empreses per combatre la pandèmia del Covid-19. Fer-ho presencialment és impensable, ja que exposaria a contagi qualsevol dels presents. Per això, Quim Torra ha demanat formalment al president de la cambra que faciliti els mitjans necessaris perquè pugui intervenir per via telemàtica. La decisió, divendres. 

Roger Torrent ha convocat per demà passat una reunió -telemàtica- de la Mesa per abordar la petició que li ha adreçat, per carta, el president de la Generalitat. Ja dimarts es va encarregar als serveis jurídics del Parlament un informe específic sobre si és viable o no reformar el reglament per incorporar aquesta possibilitat. 

Fonts properes a Torrent avancen que entén, com Torra, que és necessari que el cap de l'executiu pugui donar explicacions sobre com s'està gestionant la situació d'emergència sanitària a Catalunya.

Precisament aquest dimecres s'havia de celebrar un ple que preveia aprovar, entre d'altres, l'augment de sou dels treballadors públics. Com a conseqüència de l'estat d'alarma per coronavirus, la Mesa va optar dimarts per posposar-lo sine die.