L'habitual reunió de la Mesa del Parlament s'ha celebrat aquest dimarts per via telemàtica. Els grups han decidit ajornar el ple que havia de començar aquest dimecres a l'espera de superar la crisi sanitària pel coronavirus. En previsió a que la situació pugui allargar-se, s'ha encarregat un informe als serveis jurídics sobre la viabilitat jurídica i tècnica per celebrar plens de manera virtual. 

reunio virtual mesa parlament   acn

El president de la cambra ha encapçalat la trobada des del despatx de casa seva. Roger Torrent ha convingut amb la resta de grups que s'atura l'activitat plenària i que només es convocarà els diputats per qüestions d'urgència relacionades amb el Covid-19. Si fos el cas, la convocatòria es faria adoptant totes les mesures excepcionals necessàries de prevenció. 

En aquest sentit, un altre dels acords als quals ha arribat avui la Mesa del Parlament és encarregar un informe als lletrats perquè determinin si és jurídicament possible i tècnicament viable celebrar plens de manera telemàtica en circumstàncies excepcionals com l'actual. Fer una sessió virtual va ser l'exigència de Junts per Catalunya quan insistia per investir el president Puigdemont. Llavors, el TC va dir que no era procedent. De fet, ha estat el grup del president qui ha demanat que es reformi el reglament per permetre que l'activitat parlamentària pugui desenvolupar-se també digitalment. És a dir, que les comissions, els plens i les votacions es puguin fer online. "El Parlament no pot ser analògic", ha assenyalat el portaveu de JxCat, Eduard Pujol. 

L'anul·lació del ple que havia d'arrencar demà dimecres implica que queda ajornada sense nova data la pujada de sou dels treballadors públics, que s'havia de votar i aprovar en aquesta sessió.