El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, se suma a les nombroses veus que demanen que els presos que no són considerats de "risc per la societat" puguin passar la quarantena pel coronavirus a casa. 

En un fil a Twitter, Padrós ha assegurat que el confinament als centres penitenciaris és d'"alt risc" a causa de "la presència significativa de Covid-19 a les presons". Per aquests motius, el president del Col·legi ha considerat "contrari a la preservació de la salut pública" no deixar que certs presos es confinin als seus domicilis. 

Segons ha afirmat Padrós, no traslladar aquests reclusos "podria conculcar els seus drets davant la situació greu que estem vivint". Per tot això, ha demanat que es "recondueixi aquesta situació".

La petició que ha fet Jaume Padrós ja s'ha fet des de la Comissió Europea o Amnistia Internacional. Però, per la seva banda, el Tribunal Suprem va difondre un missatge en què avisava que si les juntes de tractament avalaven que els presos politics passessin la quarantena a casa podrien incórrer en prevaricació i es demanava que s'identifiqués els funcionaris que prenien la decisió.