Amnistia Internacional (AI) ha demanat a Turquia que alliberi "les persones injustament empresonades" arran de la pandèmia del coronavirus.

L'ONG considera que mentre la pandèmia segueix amenaçant Turquia "la vida de milers de persones de la població reclusa i personal penitenciari corre un greu perill".

AI apunta que el govern turc va anunciar la setmana passada una llei que podria alliberar 100.000 presos, però no la considera suficient. Segons l'ONG, hi hauria massa persones que quedarien excloses d'aquesta llei com "persones que mai haurien d'haver anat a la presó: periodistes, intel·lectuals, professionals del dret, membres de l'oposició política i les persones que defensen els drets humans". És precisament l'alliberament d'aquestes persones el que demana Amnistia Internacional.

"Moltes d'aquestes persones han estat empresonades arbitràriament en aplicació de lleis antiterroristes tot i la falta de proves que demostrin que han donat suport a la violència", recorda AI.

Amnistia urgeix al govern que deixi en llibertat "totes les persones que estan en presó preventiva" i els reclusos "d'edat avançada i amb problemes greus de salut".

Així doncs, l'ONG anima a enviar un correu electrònic al ministre de Justícia turc, Abdülhamit Gül, per tal que inclogui entre els candidats a ser alliberats els periodistes, defensors dels drets humans i altres persones empresonades per exercir els seus drets".

Per la seva banda, l'advocat Gonzalo Boye ha compartit la petició de Turquia fent al·lusió a la situació dels presos independentistes. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat