Els eurodiputats de JxCat, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han portat a la Comissió Europea les pressions del Tribunal Suprem damunt els responsables de les presons catalanes per impedir que es permeti que els presos polítics puguin seguir el confinament a les seves cases.

Després que la conselleria de Justícia va fer saber que les juntes de règim general de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d'Enric estudiaran aquest tema, basant--se en el fet que els presos s'han acollit a l'article 100.2 del reglament penitenciari que els permet sortir de la presó per treballar o fer voluntariat, el Tribunal Suprem va fer pública una nota de premsa advertint que exigirà a les juntes i als responsables dels centres les raons jurídiques en què es fonamenta aquesta decisió davant la possibilitat que s'incorri en prevaricació.

En una pregunta escrit a la Comissió Europea, els tres eurodiputats pregunten si aquesta declaració contravé els Tractats de la UE sobre la no discriminació per raons ideològiques i amb el principi d’imparcialitat i igualtat davant la llei i la Carta de Drets Fonamentals; i si aquesta pronunciament amenaçador és compatible amb la presumpció d'innocència.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat