Òmnium Cultural ha carregat aquest dilluns contra la presència de l'exèrcit en la resolució de la crisi sanitària generada pel coronavirus. Segons ha manifestat l'entitat a través de les xarxes socials, per combatre aquesta crisi el que cal no són militars, sinó més personal sanitari.

L'entitat liderada per Jordi Cuixart ho ha manifestat a través d'un vídeo compartit a les xarxes socials on simulen un acudit amb la veu de l'Eugenio. A l'acudit simulen una conversa entre diferents comandaments militars i com es van donant un missatge a cada conversa que tenen entre ells. La intenció d'Òmnium és deixar clar que els militars no són l'instrument per combatre el virus, sinó tot el contrari, que no saben gestionar la situació.

El vídeo comença parafrasejant el cap de l'Estat Major de la Defensa, que diu: "Hoy lunes, 47 millones de españoles lucharán unidos para ganar al virus. El Rey es el primero de todos. Confíen en el ejército y viva España". L'últim misatge no s'hi assembla gens i diu: "El jefe del virus mayor confía en el Rey y el ejército para unir a los soldados. Hoy es lunes 47. España luchará para ganar a los españoles. ¡Viva los millones!".

Finalment, el vídeo retreu que el Rei no ha donat els milions d'euros que Joan Carles I tenia amagats a Suïssa.