A partir de demà, a les rodes de premsa diàries del govern espanyol per informar del coronavirus ja no hi haurà els oficials de l'Exèrcit o la Guàrdia Civil. La Moncloa ha decidit apartar els uniformats de les seves compareixences públiques després d'un mes, segons fonts del govern espanyol han assegurat a El Nacional.

Pilar Rahola ha celebrat la notícia, i ho ha evidenciat en un tuit al seu compte personal. "Finalment, el "gobierno progresista" ha entès que no hi ha d´haver uniformes ni simbologia bèl.lica en les rodes de premsa", ha escrit. El missatge l'ha acompanyat de l'adjectiu "ineptes" i els aconsella que més que voler "acumular poder centralista" facin cas als experts. "La cosa serà la repera", conclou. 

La d'avui ha estat l'última roda de premsa en què hi han aparegut representants uniformats, que deixaran pas a més responsables sanitaris. Així doncs, càrrecs com el JEMAD, Miguel Ángel Villarroya, o el general de la Guàrdia Civil José Manuel Santiago, ja no tornaran a comparèixer a les rodes diàries.