Canvis en el format de les rodes de premsa diàries del govern espanyol per informar del coronavirus. Després d'haver posat a primera fila de la resposta pública membres de l'Exèrcit o la Guàrdia Civil, la Moncloa ha decidit apartar els uniformats de les seves compareixences, segons fonts del govern espanyol han assegurat a El Nacional.

La d'avui serà l'última en què hi apareixeran representants uniformats, que deixaran pas a més responsables sanitaris. Així doncs, càrrecs com el JEMAD, Miguel Ángel Villarroya, o el general de la Guàrdia Civil José Manuel Santiago, ja no tornaran a comparèixer a les rodes diàries. 

Tots dos han protagonitzat polèmiques en les últimes setmanes. Santiago va generar una allau de crítiques quan va dir que la Guàrdia Civil treballava per "minimitzar aquest clima contrari a la gestió de crisi per part del govern".

El discurs bel·licista del JEMAD també es va convertir en habitual a les rodes de premsa. "Som 47 milions d'espanyols, som 47 milions de soldats", "en aquesta guerra tots som soldats" o "avui és dilluns, a la guerra és així" van ser algunes de les frases més polèmiques.

El mateix ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, va haver de sortir a defensar-los públicament demanant "que deixin el general i la Guàrdia Civil tranquils". Sembla que al final la Moncloa s'ho ha repensat i, després de 40 dies crítics de pandèmia, donarà més veu als experts sanitaris i menys a les forces de seguretat.