El president de Múrcia, Fernando López Miras (PP), ha assenyalat que és una "temeritat" que demà s'incorporin a la feina milers de treballadors sense tenir encara dades sobre l'efectivitat de les mesures de confinament i insisteix que el govern espanyol ha d'escoltar els experts.

López Miras, que ha participat en la cinquena reunió entre el president Pedro Sánchez i els presidents autonòmics, li ha tornat a transmetre "el mateix" que en les anteriors cites: "lleialtat, treball conjunt i necessitat de material".

El president murcià ha explicat que en tenir el govern espanyol "un poder gairebé absolut" ha de ser ell el que doti de solucions les autonomies, "però la situació no és la que hauria de ser, perquè el material no ha arribat en la quantitat adequada i el comprat per les comunitats supera àmpliament el facilitat per l'Executiu central".

Per això, li ha demanat més transparència en la informació i previsions de l'arribada d'aquest material perquè la Regió de Múrcia pugui organitzar-se. En aquest sentit, sobre els 10 milions de màscares que repartirà el govern d'Espanya a les CCAA, López Miras no sap "quantes, ni quan ni on no es farà aquest repartiment" ja que només ha vist una nota de premsa de la Delegació.

De tota manera, ha explicat que aquest reinici de l'activitat previst per demà no tindrà impacte a la Regió de Múrcia, a causa de l'ordre que ja es va dictar perquè la majoria dels treballadors pogués fer-ho des de casa. Així, del personal d'administració i serveis de la Regió de Múrcia només 650 dels 9.000 tornen demà al seu lloc de treball. I ho faran, segons ha dit el president, dotats de la protecció necessària.