El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha demanat aquest dissabte al govern espanyol que apliqui el confinament de Catalunya per evitar la propagació del coronavirus. Buch també ha afegit que això permetria "tenir un bon funcionament de la salut pública".

Segons un comunicat de la Generalitat, Buch ha declarat a RAC1 que, per poder prendre aquesta mesura, cal tancar els accessos de les línies de ferrocarrils, ports i aeroports: "No tindria sentit que només ho féssim via trànsit". Buch ha dit que el Govern treballa tenint en compte tots els escenaris, i que demanen que les persones es quedin a casa: "Com més moviments fem, més possibilitats hi ha de propagació".

Miquel Buch conseller interior - ACN

ACN

"Els que decideixin no complir la normativa tindran règim sancionador. En aquest cas, els policies, els Mossos i els funcionaris públics podran aplicar les sancions corresponents", ha informat.

A més, Buch ha explicat que està sorprès perquè Madrid no hagi pres decisions com les de la Generalitat a Igualada, on s'ha realitzat un confinament perimetral de fase 1: "A Madrid la situació és més adversa, l'Estat hauria d'actuar".

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.