L'estat d'alarma impera des d'aquest dissabte a la nit a Espanya pel coronavirus, però la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha replicat el president del govern espanyol en una entrevista al Via lliure de RAC1, i ha manifestat que "Pedro Sánchez ignora la ciència i l'evidència".

Budó recalca que el president espanyol "segueix sense prendre decisions reals i efectives contra l'epidèmia", i aquest fet "ens preocupa molt". La consellera de la Presidència afegeix que Sánchez, amb el discurs i la decisió que va prendre, "ataca les autonomies més que no combatre una situació greu de crisi sanitària". En el mateix sentit especifica que "va ser més contundent cap a les autonomies que cap al virus".

Preocupats des del Govern per la "recentralització", encara no entén com el president espanyol no ha fet més passos i, per exemple, feia falta que "tanqués ports i aeroports a Catalunya, i no ho ha fet". "Els experts ens recomanen confinament total de Catalunya i això passa també per evitar arribades de certs punts de focus de la malaltia”, com a la capital espanyola, perquè "l'estat espanyol hauria d'aïllar el gran focus de coronavirus de Madrid”, continua dient Budó.

La portaveu del Govern també ha indicat que a hores d'ara no tenen "cap instrucció del govern espanyol". I torna a recomanar als catalans que "la gent es quedi a casa" per evitar els contagis.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.