El tancament de fronteres de l'Estat pel coronavirus, com han fet països europeus com a Alemanya, "és una possibilitat real, per descomptat". Així ho ha assegurat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en una entrevista a la Cadena SER aquest dilluns al matí. L'autoritat delegada competent per l'estat d'alarma ha explicat que aquesta opció serà debatuda amb els seus homòlegs de la Unió Europea en la reunió que mantindran a partir de les onze del matí.

En una entrevista aquest dilluns al matí, i preguntat sobre la mesura adoptada per països com Alemanya o Portugal, Fernando Grande-Marlaska ha mantingut la porta oberta a sumar-s’hi. El titular d’Interior i autoritat delegada competent ha assegurat que és “una possibilitat real per a lluitar contra l’expansió del virus”. Ha insistit que “del que es tracta és de frenar aquesta expansió i garantir la salut de tots”.

Pel que fa al règim sancionador per qui se salti les restriccions imposades per l’estat d’alarma, el ministre de l’Interior ha assegurat que “hi ha coses molt serioses” com a societat com és “salvaguardar la salut dels nostres conciutadans”. En aquest sentit, ha garantit que les multes “sempre es basaran en paràmetres de proporcionalitat”. I ha reiterat: “El que la societat tracta en general és que tots siguem solidaris”.

Pel que fa al comunicat de Felip VI, on renuncia a l’herència de Joan Carles I i li retira l’assignació econòmica, Marlaska ha deixat clar que “l’important en aquests casos és la veritat judicial”, però que cal “transparència” per al mateix benefici de la institució monàrquica.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus covid-19 a Catalunya, l'Estat espanyol i el món