La portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, ha lamentat que el Govern hagi mantingut el seu discurs independentista durant la pandèmia de la Covid-19. "Ni en un moment com aquest han estat capaços de deixar la matraca del procés", ha criticat al ple d'aquest dimecres, que debat la gestió del coronavirus que ha fet la Generalitat.

Roldán ha retret a l'executiu de Quim Torra que hagi "fet tombs sense comptar amb l'oposició" i l'ha instat a tenir-los en compte per a la reconstrucció socioeconòmica de Catalunya. "Pensen deixar d'una vegada la independència a un costat? Estendran la mà a l'oposició?", ha preguntat.

Lorena Roldan Ciutadans Oposició Ple Covid-19 coronavirus parlament - Sergi Alcàzar

Lorena Roldán durant la seva intervenció al ple monogràfic del Parlament sobre la gestió del coronavirus / Serg Alcàzar

Fòrum per a la reconstrucció

La dirigent taronja també ha assenyalat el Govern per no haver activat un fòrum per a la reconstrucció com li reclamava Cs. Roldán ha recordat que n'hi ha un al Congrés dels Diputats en forma de comissió i també en altres comunitats autònomes, però que "no ha estat possible aquí".

Tot i això, ha reclamat al Govern que aposti per una "fórmula per a la reconstrucció" que no passi per "més procés i victimisme" perquè "això no funcionarà".

L'exèrcit

Així mateix, ha acusat Torra de fer un relat "una mica modificat" de la gestió catalana del coronavirus i ha citat situacions com que la consellera de Salut digués que era segur que els nens anessin als parcs a l'inici de la pandèmia, que el telèfon 061 fos de pagament per a l'usuari els primers dies o el contracte amb Ferrovial per al seguiment de contactes.

També ha esmentat la negativa de la Generalitat a acceptar ajuda de la Unitat Militar d'Emergències (UME), a qui ha agraït "especialment" la seva tasca durant l'epidèmia.

Iceta demana a Torra que no doni "expectatives impossibles"

El president del PSC-Units al Parlament, Miquel Iceta, s'ha mostrat disposat a ajudar en la reclamació de més recursos per a Catalunya per afrontar la reconstrucció post-covid-19 però també ha avisat el president de la Generalitat.

Miquel Iceta PSC Oposicio ple monogràfic Covid-19 Parlament - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

"Seria un error situar unes expectatives impossibles que justifiquessin un procés de reivindicació i frustració permanents", ha afegit en la seva intervenció en el marc del ple monogràfic al Parlament sobre la covid-19.

Iceta també ha retret al Govern manca de lleialtat i ha dit que l'executiu de Torra ha actuat més guiat per la "confrontació política" que per la millora de la gestió. "Ha semblat que volia aprofitar la crisi per fer avançar una agenda política pròpia d'un projecte independentista", ha conclòs.