El diari francès Le Figaro titlla la situació del coronavirus a Espanya de "fora de control" malgrat les mesures que el govern assegura haver implementat des d'un inici i les fortes restriccions establertes.

Aquest rotatiu s'escandalitza amb la gestió sanitària de les persones grans i posa d'exemple les residències de jubilats a Madrid on "els soldats van descobrir persones grans que estaven absolutament abandonades quan no es deixaven morts als seus llits".

figaro

Le Figaro afegeix que els "ancians estan totalment abandonats" i titlla de "drama insuportable" el sistema sanitari, que es troba desbordat. Per tot plegat, afegeix que "és el símbol" d'una crisi sense precedents. En aquesta línia de consternació també publica avui el diari Le Monde: "Madrid, la capital màrtir d'Espanya".

En aquest cas fa un repàs de les xifres entre contagis i morts i "el trist rècord" de víctimes que diàriament suma. L'article situa el problema principal a Madrid i ja diu que la situació va camí de superar els resultats de la Xina.

le monde ok

La premsa internacional es fixa aquests dies en la gestió del govern espanyol. El britànic The Guardian també ha carregat contra el president Pedro Sánchez pel descontrol que es viu.