A Ciutadans veuen en l'oferta dels nous Pactes de la Moncloa de Pedro Sánchez l'oportunitat per ressituar-se al tauler polític espanyol i recuperar el protagonisme que els van prendre les urnes. Des del primer dia, Inés Arrimadas ha ofert mà estesa al govern espanyol per combatre junts la crisi del coronavirus. Avui s'ha reunit amb el president i l'ha pressionat perquè eviti que Podemos aprofiti la situació per "imposar la seva ideologia" ancorada en el "bolivarianisme".  

Durant una compareixença telemàtica des del menjador de casa seva, la líder del partit taronja ha explicat les tres exigències que ha plantejat a Sánchez: aparcar ideologies, posar-se a treballar immediatament i abandonar la improvisació i l'unilateralitat. En aquest sentit, ha lamentat que el cap de l'executiu hagi trigat dotze dies en iniciar les converses amb l'oposició, que no els hagi citat formalment fins la setmana vinent i que encara no els hagi traslladat cap proposta concreta.   

Però la principal preocupació de Cs és que en la gestió d'aquesta crisi, sobretot en la seva derivada econòmica, Iglesias no imposi la veu cantant. De fet, Arrimadas ha reconegut que "l'avantatge dels pactes de Moncloa" és que permeten "diluir el pes de Podemos", que s'asseu al consell de ministres com a soci de govern del PSOE. La presidenta de Cs ha recordat alarmada que en plena pandèmia el vicepresident Iglesias ha "atacat el cap d'estat" promovent cassolades contra el monarca. Un fet, des del seu punt de vista, intolerable. 

"Els pactes no són perquè Iglesias parli de bolivarianisme i Torra busqui un referèndum, són per salvar vides i llocs de feina", ha conclòs Arrimadas, fent referència també a la petició del president de la Generalitat que les noves converses de Moncloa serveixin per incorporar el dret d'autodeterminació.