Ha estat una de les principals mancances de la resposta al coronavirus: que la moratòria afecti les hipoteques però no els lloguers. Davant de les crítiques, que fins i tot arriben d'Unidas Podemos, el vicepresident Pablo Iglesias ha assegurat que des del govern espanyol estan "buscant les fórmules adequades" perquè els llogaters tampoc no quedin desemparats. En la roda de premsa des de La Moncloa aquest dijous, fins i tot ha arribat a citar l'article de la Constitució espanyola que estableix "el dret a un habitatge digne".

En la compareixença juntament amb el ministre Salvador Illa, i preguntat sobre la qüestió, Pablo Iglesias ha dit que l'executiu de coalició és "perfectament conscient del que implica la situació de molta gent que per la crisi del coronavirus es troba en la situació de no poder pagar el lloguer". Per aquest motiu, ha deixat clar que les mesures anunciades aquest dimarts són només "un primer paquet" i que hauran de continuar "fent passos endavant". En aquest punt, s'ha compromès a "no deixar enrere cap ciutadà".

“Aquest govern ha de respondre a la necessitat de qualsevol persona que es vegi en situació de vulnerabilitat”, ha defensat el vicepresident segon del govern espanyol. Iglesias ha assegurat que, amb la resposta que estan donant, han après dels "errors del 2008". Pel que fa a les discrepàncies internes obertes pel pla de xoc econòmic, Iglesias s'ha limitat a dir que "un govern que no debat no és un govern".

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món