El Ministre de Consum, Alberto Garzón, ha assegurat que el govern espanyol "té a sobre de la taula" la proposta per fixar el preu de guants, gels desinfectants i mascaretes per protegir-se del coronavirus. Garzón ha indicat que confia que s'aprovi "com més aviat millor" per garantir l'accés a aquests productes.

"Hem vist de la població espanyola comportaments absolutament generosos que són aclaparadors, però també hi ha excepcions d'algunes empreses i actors dins de la cadena de valor que han aprofitat per especular i apujar preus de productes que tenen alta demanda", ha admès Garzón en una entrevista a RNE recollida per Europa Press.

Garantir-ne l'accés

En aquest sentit, ha recordat que el govern espanyol va haver d'intervenir ja per fixar els preus dels serveis fúnebres a causa de la situació d'alerta sanitària. "Hem vist casos dramàtics com els de funeràries que van pujar fins a 2.000 euros els preus dels serveis i actuem amb rapidesa, i també hem vist això en productes sanitaris com guants i màscares", ha indicat el titular de Consum.

Garzón ha evitat respondre com pensa el govern espanyol complir la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut per garantir l'accés de màscares a tota la població a causa del desproveïment del mercat i ha assegurat que, per part de l'Executiu s'estan seguint "al cent per cent les recomanacions sanitàries i científiques".

En aquest sentit, el ministre ha recordat que la posició de l'OMS respecte a l'ús de mascaretes ha canviat "en funció del coneixement que s'ha anat tenint del virus i ara sembla molt probable que aquesta sigui una mesura generalitzada, però produir-les costa temps". I, per atendre aquesta recomanació, segons Garzón, el govern espanyol "està fent un desemborsament de diners molt important".