El govern espanyol no es mou de la seva posició: les mesures adoptades ja són suficients per fer front a l'amenaça del coronavirus. L'endemà de la videconferència amb els presidents autonòmics, on diversos d'ells van reclamar el confinament total de la població, La Moncloa es manté en els mateixos paràmetres. "Gairebé estem en un confinament total", ha assegurat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dilluns al matí. "Són les mesures més dràstiques que s'han adoptat a Europa", ha insistit el dirigent espanyol.

El responsable d’Interior ha defensat que en aquest moment les mesures de confinament són suficients, i que la disminució de l’activitat socioeconòmica és “manifesta”. Ha posat com a exemple l’ús del transport públic. “El nivell de confinament acordat ha estat el més alt d’Europa, i jo diria que el segon del món després de la Xina”, ha defensat. Ha assenyalat que Itàlia està adoptant ara mesures “que ja estaven en el nostre decret”.

En aquest sentit, Marlaska ha dit que, si en un “futur pròxim” són necessàries mesures més dràstiques, “no hi haurà cap problema”. Però ha reclamat que tothom remi en la mateixa direcció, l’endemà que el president de Múrcia ordenés unilateralment el confinament total de la regió després de ser ignorat per l’Estat. El ministre ha reclamat a tots els governs “coordinació i lleialtat institucional”.

Més de 600 detinguts

El ministre de l’Interior també ha fet públic un nou balanç policial de l’estat d’alarma. En aquests moments, a tot l’Estat i per part de tots els cossos policials, hi ha hagut més de 60.000 denúncies per saltar-se el confinament i s’ha detingut més de 600 persones.

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món