"Ronda de crítiques a la resposta espanyola després del rècord de morts". Aquest és el titular que signa el Financial Times on, en un ampli reportatge, detalla tota la gestió del govern Pedro Sánchez sobre la lluita contra el coronavirus fins arribar al dia d'avui: "Espanya s'ha convertit en un dels epicentres de la pandèmia". I en l'anàlisi crític de la situació, subratlla la carta que Oriol Mitjà i 61 científics més van signar a la prestigiosa revista Lanced per exigir el confinament total d'Espanya. 

El confinament, ha arribat justament aquest vespre de la mà de Pedro Sánchez que ha convocat una compareixença poques hores abans. El diari britànic considera que arriba tard i d'esquenes a l'opinió dels experts: "Els polítics d'alguns països han suspès les hostilitats durant la crisi, en canvi el senyor Sánchez s'ha enfrontat a la crítica en l'aplicació del bloqueig". El Times detalla totes les mesures que Mitjà ha proposat i Sánchez, fins ara, ha ignorat.

D'altra banda, el rotatiu britànic se sorprèn de la falta de cohesió en la gestió del govern. No només de la comunitat científica sinó també de l'oposició, encapçalada pel líder popular, Pablo Casado, i fins i tot cita la premsa com El País.

TEXT FINANCIAL TIMES

Un dels protagonistes del reportatge és, a banda de Sánchez, és el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries Fernando Simón, de qui destaquen les seves incongruències cada vegada que ha sortit en roda de premsa: "Simón va anunciar un rècord de morts divendres mentre buscava consol en el descens del creixement d'altres indicadors com el nombre de persones en unitats de cures intensives". I fa una pregunta oberta: "Com pot ser que la trajectòria de les morts a Espanya sigui forta que la que es veia a Itàlia en un moment similar al brot?".

captura financial times