En el marc de l’estat d’alarma pel coronavirus, l’Exèrcit continua desplegant-se pel territori de l’Estat. De moment hi ha 1.820 efectius en 28 ciutats. Entre aquestes no n'hi ha cap de catalana de moment —que no es descarta—, però sí del País Basc: a la Base d’Araca, a Vitòria. Juntament amb els efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME), ara també s’hi han sumat unitats de l’Exèrcit de Terra i de la Infanteria de Marina

En el marc de l’anomenada Operació Balmis, l’Exèrcit espanyol ha augmentat la seva presència, duplicant-la, de les 14 ciutats d’ahir a les 28 ciutats d’avui, segons ha detallat el JEMAD Miguel Ángel Villarroya. Són 1.350 efectius de la UME, 350 de l’Exèrcit de Terra i 120 de la Infanteria de Marina, que es concentraran a la Badia de Cadis. Villarroya ja va advertir aquest dilluns que no faria distincions amb Catalunya i que, si fos necessari, els militars també s’hi desplegaran. Segons el cap de l'Estat Major de Defensa, participaran en tasques de desinfecció dels centres de control de trànsit i de la Direcció General de Trànsit.

Més confiscacions de mascaretes

Per la seva part, el director adjunt operatiu (DAO) de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña, ha informat sobre la confiscació de fins a 13.000 mascaretes a l’aeroport de Barajas, que formaven part d’un enviament entre particulars. Les posarà a disposició del Ministeri de Sanitat. Aquesta confiscació se suma a la d’aquest dilluns, quan el cos armat va confiscar fins a 150.000 mascaretes a Jaén. A Galícia també s’han confiscat 1.100 litres d’hidroalcohol, utilitzat per a la producció de gels de desinfecció.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, l'estat espanyol i el món