La Unitat Militar d'Emergències (UME) ha acudit avui a desinfectar un centre de menors de Badalona (Barcelonès), amb almenys quatre casos de coronavirus, atenent un requeriment que li va fer ahir la Generalitat, que per primera vegada va demanar l'ajuda de l'Exèrcit davant aquesta crisi sanitària.

Segons ha pogut comprovar Efe, efectius de la UME han arribat cap a les 14h a la residència "La Dida" de Badalona, que acull un total de 25 menors desemparats o en risc d'exclusió social, des de nadons a nens de 12 anys.

ume exercit espanyol badalona coronavirus - efe

L'Exèrcit ha acudit a aquest centre per sanejar a requeriment de la directora general de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat, Ester Cabanes, que va demanar la intervenció de la UME per desinfectar les instal·lacions d'aquest centre de menors tutelat de Badalona, davant la sospita que pugui haver 19 persones contagiades per coronavirus, amb quatre casos positius ja confirmats.

La DGAIA, responsable última de centre, va donar la seva autorització per a l'entrada dels equips de la UME a les dependències del centre de menors, que gestiona l'Associació Asterioide B-612.

A més del centre de menors La Dida, la UME ha intervingut avui en diverses residències geriàtriques de Badalona per sanejar-les, a requeriment de l'ajuntament de la localitat. Fins ara, la Generalitat s'havia mostrat reticent a sol·licitar el suport de l'Exèrcit davant la crisi generada pel coronavirus, a diferència del que havien fet diversos ajuntaments, majoritàriament governats pel PSC però algun d'ells també per forces independentistes