El conseller d'Interior, Miquel Buch, no descarta demanar ajuda a l'exèrcit "en funció de l'adversitat", però assegura que "ara per ara" no es contempla "aquesta necessitat". 

"Com a gestor de les emergències d'aquest país, en funció de l'adversitat i dels recursos que tens, sempre tens previst que en un moment donat s'hagi de poder demanar ajuda a altres", ha assegurat en ser preguntat per si tenia previst demanar ajuda a l'exèrcit, tot i defensar que de moment no és necessari.

Ho ha dit durant la roda de premsa telemàtica posterior al consell executiu del Govern, on també ha avisat que "en cas que fos necessari" s'analitzarien "totes les estratègies i els plantejaments previs" i seria aleshores una es valoraria. A més, ha defensat que és el departament de Salut qui demana al seu departament ajuda en determinats àmbits, dins el marc d'actuació del pla Procicat, i que de moment no ho ha fet.

Buch ha replicat així després que fins a sis municipis, entre ells Barcelona o Badalona, hagin sol·licitat l'ajuda de la Unitat Militar d'Emergències (UME). 

 

18 detencions i 2.741 multes més per trencar el confinament

Per altra banda, el conseller també ha explicat que els Mossos d'Esquadra i la policia local han detingut, en les últimes 24 hores, fins a 18 persones i n'han multat més de 2.741 per trencar el confinament. També s'han tancat 4 establiments, s'han identificat 8.674 persones i 9.120 vehicles. 

Pel que fa als agents afectats, hi ha 44 policies que han donat positiu i uns altres 1.432 estan confinats. Respecte a les xifres fetes públiques aquest dilluns, hi ha 10 agents més infectats i gairebé 200 més aïllats.

Finalment, Buch també ha explicat que s'ha reduït el trànsit de sortida de l'AMB en un 61,7% i d'entrada en un 66%. Pel que fa al telèfon 112, ha rebut un 37,7% de trucades relacionades amb el coronavirus