El govern espanyol tanca files contra l'enduriment del confinament a la Conca d'Òdena. Després de la nota de la Moncloa assegurant que Espanya ja aplica les mesures més dràstiques d'Europa, les autoritats sanitàries han sortit a avalar la negativa. El director del Centre de Coordinació d'Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha rebatut que "no s'ha pogut demostrar" que confinaments totals, com el que planteja la Generalitat, generin un "efecte important" per aturar la propagació del coronavirus.

En la roda de premsa posterior a la reunió diària de la Moncloa, la cara visible de Sanitat ha sostingut que l'impacte d'aquesta mesura no seria de gran rellevància, argumentant que "el que s'està fent a nivell global a Espanya és pràcticament el mateix". En aquest sentit, ha subratllat que els nivells de mobilitat a tot Espanya "han caigut a nivells pràcticament testimonials". Ha subratllat que "els comportaments socials s'han modificat substancialment", evitant contactes "efectius" per a la transmissió.

Malgrat tot, Fernando Simón ha admès que hi ha controvèrsia al respecte entre els experts sanitaris i que encara falten dades per poder arribar a conclusions. "No puc dir si han servit o no", ha afirmat. 

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món