El director general de la policia espanyola, Francisco Pardo Piqueras, es troba ingressat en un hospital després de donar positiu per coronavirus, segons ha avançat eldiario.es i han confirmat a Europa Press fonts policials. Aquestes fonts afegeixen que ha tingut una millora en les últimes hores i que s'espera la seva alta hospitalària pròximament.

El passat 31 de març es va confirmar el positiu del seu 'número dos', el director adjunt operatiu (DAO) de la Policia, el comissari principal José Ángel González. Se'ls sumava així als positius del seu homòleg en la Guàrdia Civil, el tinent general Laurentino Ceña, i al director d'Emergències del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, a tots ells integrants del comitè de seguiment del coronavirus que tots els dies es reuneix en la Moncloa.

Després els positius dels dos DAO, els tècnics que representen diàriament en les compareixences des de Moncloa a Policia i Guàrdia Civil són el comissari principal José García Molina i el general José Manuel Santiago.

Al si del Govern són ja diversos els casos de positius per coronavirus, ja que al contagi de les ministres Irene Montero i Carolina Darias es va afegir després el de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo. En l'entorn del cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, hi ha diversos familiars encomanats, entre ells la seva esposa, Begoña Gómez.