En plena crisi del coronavirus, el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) ha decidit fer públic un baròmetre anterior a la declaració de l'estat d'alarma. L'enquesta va ser feta entre els dies 1 i 13 de març, però serveix per posar de manifest un fet: una àmplia majoria d'espanyols ja era partidari de mesures més dràstiques abans que el govern espanyol declarés l'estat d'alarma. Concretament, el 65% dels enquestats considerava que calia prendre "mesures urgents encara que fossin impopulars" per tractar de lluitar contra la pandèmia.

Fins al 64,9% dels espanyols està d’acord que “en un tema tan seriós com el del coronavirus, el govern espanyol ha de prendre mesures urgents encara que aquestes siguin impopulars”, mentre només el 24,1% hi estava en desacord. De la mateixa manera, el 51,4% dels enquestats considerava que “en aquests moments seria convenient suspendre esdeveniments públics que suposin gran aglomeracions de persones”, com ara esdeveniments esportius o culturals.

En el terreny electoral, el CIS manté el suport del govern de coalició Sánchez-Iglesias, que fins i tot puja unes poques dècimes. Entre els dos socis de La Moncloa sumarien fins al 44,8% d'intenció de vot, segons el baròmetre de març. Això representa tres dècimes més que l'últim baròmetre i quatre punts més que els vots que van rebre a les eleccions generals del passat 10 de novembre. Això sí, detall gens menor: l'enquesta va ser realitzada entre els dies 1 i 13 de març, just abans de la declaració de l'estat d'alarma.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món