En plena crisi del coronavirus, el CIS manté el suport del govern de coalició Sánchez-Iglesias, que fins i tot puja unes poques dècimes. Entre els dos socis de La Moncloa sumarien fins al 44,8% d'intenció de vot, segons el baròmetre de març fet públic aquest mateix dimecres. Això representa tres dècimes més que l'últim baròmetre i quatre punts més que els vots que van rebre a les eleccions generals del passat 10 de novembre. Això sí, detall gens menor: l'enquesta va ser realitzada entre els dies 1 i 13 de març, just abans de la declaració de l'estat d'alarma.

L’enquesta del CIS no pronostica canvis en les correlacions que avui hi ha al Congrés dels Diputats. El PSOE seria la primera força, arrasant amb el 31,9% del vot, gairebé quatre punts més que el 10-N. A dotze punts de distància, la segona força continuaria sent el Partit Popular, amb el 19,6%, per sobre de l’últim baròmetre però per sota dels últims comicis. L’extrema dreta de Vox continuaria sent tercera força, amb el 14,8% dels vots, tres dècimes per sota del 10 de novembre. Per darrere se situarien Unidas Podemos i les seves confluències, amb el 12,9%, i Ciutadans, amb el 7,2%.

 

Per blocs, les esquerres continuen guanyant la batalla. Si entre el PSOE i Unidas Podemos ja sumen el 44,8%, amb la resta de socis progressistes, nacionalistes i independentistes superaria el llindar de la majoria absoluta de sufragis. Amb ERC (2,4%), el PNB (1,5%), EH Bildu (1,2%) i Més País-Compromís (1,2%), aquest suport s'elevaria fins al 51,1% a tot l'Estat.

Les dretes quedarien molt per darrere. Entre el PP, Vox i Ciutadans, que no alterarien les posicions, sumarien el 41,6% d'intenció de vot. Quedarien un punt per sota dels resultats que van obtenir el 10 de novembre conjuntament, però gairebé un punt més que l'últim baròmetre, especialment per la recuperació de l'extrema dreta.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món