Cayetana Álvarez de Toledo sempre ha estat un vers lliure, i amb el coronavirus no ha estat menys. Malgrat l'estat d'alarma decretat, i la crida a complir el confinament que fan responsables polítics de tots els partits, la portaveu parlamentària del PP ha fet cas omís a la petició de teletreball del mateix Congrés dels Diputats. Aquest dilluns ha assistit presencialment a les instal·lacions de la cambra baixa, segons han confirmat fonts populars a ElNacional.cat. Ho ha fet acompanyada del seu cap de gabinet, Alfredo Timermans.

Álvarez de Toledo ha anat al Congrés dels Diputats malgrat que dijous passat la Junta de Portaveus del Congrés va acordar la suspensió, durant quinze dies, de l’activitat parlamentària per la crisi del coronavirus. Segons fonts del PP, hi ha anat "una estona" i dimecres hi tornarà, per la compareixença de Sánchez. Diversos membres de la cambra, com les ministres Irene Montero i Carolina Darias, la vicepresidenta de la cambra Ana Pastor o els diputats de Vox Santiago Abascal, Javier Ortega Smith i Macarena Olona van donar positiu en els respectius tests als que es van sotmetre.

L’acord del Congrés dels Diputats establia que els diputats treballarien a distància, a través del teletreball, sempre que fos possible. Només hi havia previst un ple, per al pròxim 24 de març, on només està previst que assisteixin els diputats que intervenen en la sessió. La resta seguirà el ple de forma telemàtica.

La setmana passada Álvarez de Toledo ja s'hi va expressar en contra, assegurant que era "impensable, inassumible i inacceptable" perquè "els parlaments no es tanquen ni en una guerra". En una roda de premsa la setmana passada va defensar: "En un moment excepcional els diputats hem d'exercir amb més motiu la nostra tasca d'oposició i control al govern".

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, l'estat espanyol i el món