La gerent de la regió sanitària de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran de la Generalitat, Divina Farreny, ha assegurat aquest dimarts que, en cas que les comarques de la regió de Lleida no passin a la fase 2 de la desescalada dilluns que ve, el seu equip valorarà la possibilitat de plantejar "microconfinaments". "Si el Ministeri no avala la proposta de canvi de fase ho haurem d'estudiar, està clar que aquí hi ha una zona molt poblada, molt metropolitana, que és Lleida, i que és molt difícil de microconfinar", ha afirmat Farreny en declaracions a Europa Press.

"Ho valorarem, no descartem res, igual que en altres ocasions ha fet la Conselleria, veient la situació, treballant amb el territori molt a fons i comptant amb els diferents intervinents intentant fer el que sigui millor", ha agregat. Per contra, Farreny ha assegurat que "esperem que el Ministeri de Sanitat accepti la nostra candidatura veient com evolucionen els casos", ha assenyalat la gerent de la regió sanitària de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran.

Farreny ha evitat comparar la situació de Barcelona amb la de la regió sanitària de Lleida després que la Conselleria de Salut proposés que Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud avancin a la fase 2 dilluns i que condicionés el pas de Lleida a la progressió dels indicadors dels propers dies mentre per al Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt Pirineu i Aran va proposar de passar a la fase 3. "Nosaltres no ens comparem amb Barcelona, comparem les nostres pròpies situacions i la setmana del 7 al 13 de maig vam tenir 44 casos; del 14 al 20, 123 tres vegades més i la setmana del 21 al 27, 170, hem d'intentar veure com frenem aquesta situació", ha asseverat.

També ha mostrat la seva confiança en què aquesta setmana acabi amb una bona evolució tenint en compte que entre el dia 28 i el 31 s'han registrat 70 casos nous. La gerent ha afirmat que la major part dels casos són de transmissió comunitària i insisteix, com ja va fer fa uns dies, que hi ha una certa relaxació: "Només fa falta sortir al carrer i veure que hi ha gent que va sense màscara, hi ha relaxació".