Només els centres d'estètica veuran relaxades les restriccions pel coronavirus després del tancament decretat a mitjans d'octubre. La resta de sectors afectats per les restriccions, inclosos els bars i restaurants o equipaments culturals, es mantindran tancats durant 10 dies més, segons la proposta del Procicat, que ha avançat TV3 i ha confirmat ElNacional.cat. 

Aquesta proposta es planteja després de la tensió que s'ha fet evident entre els socis de Govern arran del manteniment de les restriccions. Davant de l'aposta de Salut, que encapçala la republicana Alba Vergés, per mantenir les restriccions, des de la conselleria d'Empresa, en mans de JxCat i amb Ramon Tremosa al capdavant, s'ha reclamat una reobertura parcial de bars i restaurants que permeti servir menjars entre les 13 i les 16 hores a les terrasses obertes en un 50%. 

La proposta d'Empresa, que el Gremi de Restauració de Barcelona va considerar insuficient, va provocar una dura resposta del vicepresident, Pere Aragonès, a través de les xarxes socials, per insistir que seran els criteris sanitaris els qui fixaran la resposta.

Aquest matí ha estat el president del grup de JxCat al Parlament, Albert Batet, qui s'ha encarregat de replicar al vicepresident, advertint-lo que no es pot mantenir el tancament sense ajudes que compensin els sectors econòmics que han hagut d'aturar les seves activitats.

La consellera de Salut i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, tenen previst comparèixer a dos quarts de dues en roda de premsa per donar compte de la proposta de prorrogar les restriccions.

Hi haurà ampliació