Aquest divendres el govern espanyol anunciava la prohibició a les empreses d'acomiadar treballadors -si no és a través d'un ERTO- mentre duri l'estat d'alarma pel coronavirus. La Generaliat celebra la mesura, però avisa que no és suficient. "El govern d'Espanya hauria d'espavilar i entendre el problema real del teixit productiu, sobretot amb petites i mitjanes empreses", ha assenyalat la consellera d'Empresa en una entrevista a Rac1. Àngels Chacón entén que l'executiu de Pedro Sánchez hauria d'adoptar mesures específiques per a les pimes. I ha alertat que Catalunya ja ha doblat el nombre d'aturats temporals des de l'inici de la crisi del coronavirus. 

Suprimir despeses, eliminar i no ajornar la quota d'autònoms, anul·lar el pagament de tributs. És el paquet de propostes de la Generalitat a la Moncloa. El departament d'Empresa adverteix que posposar pagaments no serveix, perquè els comerços no estan ingressant. En aquest sentit, la consellera alerta que si no es prenen mesures urgents, "hauran de tancar". I posa una dada alarmant al damunt de la taula, que el creixement de persones en situació temporal d'atur a Catalunya dobla el que hi havia abans de le crisi del coronavirus. Supera ja els 400.000.

El primer que cal, ha insisitit Chacón, és "aturar l'hemorràgia" de les petites i mitjanes empreses, del petit comerç. És a dir, perdonar els pagaments i que no hagin de seguir perdent diners. Però en paral·lel a la contenció, la titular d'Empresa de la Generaliat recorda que és imprescindible "injectar sang", és a dir, "liquiditat", a través d'ajuts directes. En aquest sentit demana que es "baixi el sostre a partir del qual es poden demanar els ajuts".