Veïns d'arreu de Catalunya han fet sonar aquest vespre les seves cassoles des del balcó durant el discurs del rei Felip VI sobre el coronavirus

La cassolada, convocada per Òmnium Cultural, volia mostrar el rebuig a la monarquia i denunciar el rei "per corrupte i insolidari amb la greu crisi sanitària que estem vivint".

 

L'acció ha acabat amb la cantada de la cançó popular italiana Bella Ciao i alguns veïns han optat per posar-la a tot volum a través d'altaveus a les finestres. Entre el soroll de les cassoles, també s'han sentit crits de "mori el Borbó".

 

La cassolada, que s'ha allargat fins a més de deu minuts en alguns llocs, s'ha sentit a tots els barris de Barcelona i també fora de la capital catalana. Veïns de municipis com Lleida, Girona, les Franqueses del Vallès o Cardedeu, entre molts d'altres, han compartit imatges a les xarxes.

La cassolada també ha arribat més enllà de Catalunya i s'ha pogut sentir en alguns barris de Madrid, com l'Imperial, Legazpi o Lavapiés, i ciutats com Vigo o Bilbao.

Aquesta és la segona cassolada d'aquest dimecres, cinquè dia de confinament. A les 12 del migdia, també se n'ha fet una per protestar contra l'escàndol de la fortuna del rei Joan Carles I a Suïssa i per demanar que el rei emèrit doni a la lluita contra el coronavirus els 100 milions d'euros que tindria en comptes offshore i que provindrien del rei saudita.
 

felip riu princep saudita gtres

GTRES

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món