Òmnium Cultural ha convocat per aquest dimecres a les 21 h una cassolada contra el rei Felip VI. En una piulada, l'entitat independentista anima a sortir al balcó de casa a fer soroll per "denunciar-lo per corrupte i insolidari amb la greu crisi sanitària que estem vivint".

A més a més, Òmnium explica que l'acció acabarà amb la cantada de Corona Ciao, una versió de la cançó popular italiana Bella Ciao.

Felip VI dirigirà aquest dimecres a les nou de la nit un missatge televisat a tots els espanyols per la crisi del coronavirus.

Abans el Rei espanyol es reunirà amb Pedro Sánchez i el comitè de seguiment de la pandèmia al Palau de la Zarzuela, una reunió que se celebra diàriament a La Moncloa. 

La d'Òmnium no és l'única cassolada prevista contra la monarquia aquest dimecres: l'escàndol de la fortuna del rei Joan Carles I a Suïssa ha motivat una altra protesta a les 12 del migdia. L'acció és per demanar al rei emèrit que doni els 100 milions d'euros que tindria en comptes a Suïssa i que provindrien del rei saudita.