Pablo Casado tanca files amb el president de Múrcia. L'endemà que el popular Fernando López Miras desafiés el govern espanyol ordenant el confinament total de la seva regió, el líder estatal del PP li ha donat tot el seu suport. El cap de l'oposició ha considerat "sensata" la posició del seu baró autonòmic, com també ho seria per a altres territoris com la Comunitat de Madrid, principal focus del coronavirus a l'Estat espanyol. "Prefereixo que pequem per excés perquè és millor prevenir que curar", ha sostingut Casado, que ha instat Pedro Sánchez a prendre mesures sense que li "tremoli el pols". Aquesta posició també ha estat defensada, des del primer dia, pel president Quim Torra i altres presidents autonòmics.

En una roda de premsa telemàtica aquest dilluns al migdia, Pablo Casado ha defensat que el confinament total i l'aturada de l'activitat econòmica s'ha de valorar en funció del territori i les seves característiques i que pot arribar a ser "sensat", com en el cas de Múrcia. "El mateix puc dir d'Andalusia, Galícia, Castella i Lleó, Ceuta o Madrid", ha assenyalat. "Comparteixo, dono suport i agraeixo la feina dels meus companys", ha afegit.

El cap de l'oposició ha assegurat que "aquesta mena de mesures s'ha de valorar", i que "tot el que vagi en benefici de la contenció de l'expansió de la pandèmia és positiu". Malgrat tot, ha admès que "aquesta decisió l'ha de prendre el comandament únic", el govern espanyol, que ha d'"incorporar les peticions de les comunitats autònomes". I ha insistit: "Dono suport al que demanen els presidents autonòmics. Que al govern espanyol no li tremoli el pols en prendre la mesura".

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món