El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha considerat que la xifra de mascaretes que l'Estat ha enviat a Catalunya és "una broma de mal gust", hores després que el titular d'Interior, Miquel Buch, assegurés que amb les 1.714.000 unitats el govern espanyol "es riu a la cara dels catalans".

Per a Calvet, "algú s'hauria d'haver adonat que és una xifra capritxosa" i, per tant, s'hauria d'haver "rectificat". De totes maneres, el dia abans que es comencin a repartir als accessos del transport públic de Catalunya el conseller de Territori ha avisat que "se'n necessitaran moltes més".

En declaracions a TV3, el conseller també ha lamentat que el govern espanyol hagi aixecat el confinament total i ha remarcat que això no s'hauria d'haver fet sense tenir abans un pla de diagnosi amb testos massius a tota la població per saber quants contagis hi ha. "Tot el que no passi per un pla de diagnosi clar i un desconfinament gradual és precipitat", ha insistit.

Malgrat les discrepàncies amb l'executiu espanyol, Calvet ha remarcat que "el Govern governa" i, per tant, ha plantejat "diverses mesures" per fer front a la situació i que els treballadors puguin fer el retorn a l'activitat "amb les màximes condicions de seguretat possibles".