El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha respost amb contundència la burla del govern espanyol d'enviar 1.714.000 mascaretes d'un sol ús​ a Catalunya, xifra que amaga un data clau per la història dels catalans, la caiguda de Barcelona durant la guerra de successió, el 1.714. Davant d'això, Buch ha avisat que "amb la història dels catalans no s'hi juga" i ha alertat que a ningú se li passi pel cap que la pròxim xifra de mascaretes tingui res a veure amb l'any 1939, data de la caiguda de Catalunya durant la Guerra Civil espanyola, ja que el Govern "no permetrà" que ningú se'n rigui de la història dels catalans.

El conseller també ha afegit que "el 1714 va ser un moment molt devastador pel país, i ara estem davant una epidèmia que s'ha emportat molta gent" i ha posat de relleu que en política "les casualitats no existeixen".

Sobre el repartiment d'aquestes mascaretes, el conseller també ha assegurat que no ha rebut cap mena d'instrucció per part de l'Executiu espanyol i que l'únic que els ha arribat és que s'han de donar a tots els usuaris del transport públic. Alhora, ha recordat que en territori català hi viuen 7,5 milions de persones i que les mascaretes que han arribat no són suficients per abastar tota la població.

Actuació policial

Per altra part, el conseller Buch també ha informat sobre les xifres del trànsit a Catalunya i sobre les denúncies i identificacions fetes pels Mossos d'Esquadra i policies locals les últimes 48 hores. Pel que fa a persones identificades els últims dos dies la xifra és de 18.326, mentre que el nombre de vehicles identificats és de 16.891. A més s'han comptabilitzat 5.348 actes de denúncia contra persones que incompleixen el confinament pel coronavirus45 detencions, una actuació policial i tres actes de denúncia contra establiments.

A les carreteres catalanes, fins a les 13 hores d'aquest dilluns, a l'àrea metropolitana hi ha hagut una reducció del 92,6% dels vehicles que surten de la Barcelona i una reducció del 92,9% pel que fa a les entrades, en comparació amb un dilluns habitual; respecte al dilluns de la setmana passada, la reducció és d'un 69,9% en les sortides i un 69,7% en les entrades; i en comparació amb el Dilluns de Pasqua de 2019, la caiguda és d'un 82,6% en les sortides i un 84,6% en les entrades.