La Comissió Europea ha respost aquest divendres al president de la Generalitat, Quim Torra, que "és competència dels estats decidir les mesures específiques" contra el coronavirus. Torra ha enviat una carta a les principals autoritats de la Unió Europea en què denuncia que el govern espanyol desatén la seva petició de confinar Catalunya per lluitar contra l’extensió del coronavirus. 

Preguntat sobre la carta que Torra ha enviat a les autoritats europees en què insisteix que s'ha de confinar Catalunya, el portaveu comunitari de Justícia, Christian Wigand, ha dit que les autoritats espanyoles els han "informat" sobre les mesures que estan prenent. "La Comissió dona suport als esforços de tots els estats membres", ha subratllat el portaveu de la Comissió, que ha insistit que estan "en contacte amb les autoritats espanyoles".

"Com totes les cartes que rep la Comissió Europea, es respondrà tan aviat com sigui possible", ha dit el portaveu de la Comissió, que ha expressat la seva "solidaritat" amb els afectats pel coronavirus tant a Catalunya com a la resta de l'Estat.