Malgrat el confinament obligat pel coronavirus, Pedro Sánchez compareixerà aquest dimecres al Congrés dels Diputats per retre compte de l’estat d’alarma. I ho farà de forma presencial, en un ple sense votació on estan convocats els portaveus dels diferents grups parlamentaris. Hi haurà almenys una absència, la de la portaveu de JxCat, Laura Borràs, que quedarà confinada a casa. No se li ha permès participar-hi de forma telemàtica. Tots els seus diputats seguiran el ple a distància.

Segons expliquen des de JxCat, des del Congrés dels Diputats els han dit que “la intervenció virtual al ple no és una opció”, així que si vol fer-ho haurà d’anar fins a la cambra baixa a Madrid. En canvi, contraposen des de la formació, Borràs sí que podrà participar telemàticament de la Junta de Portaveus posterior al ple.

Tampoc no hi assistirà la resta del grup parlamentari de JxCat, que seguiran el ple “confinats a les seves llars, teletreballant i seguiran la compareixença des dels seus domicilis particulars”. Consideren “contradictori” que el ple sigui de forma presencial, “havent fet el president del govern espanyol diverses videoconferències aquestes dies”. Els senadors tampoc no acudiran al ple d’aquest dimarts i votaran telemàticament.

El ple està convocat per aquest dimecres a les nou del matí. Serà presencial, però només estan obligats a estar presents els portaveus que intervindran, la presidenta del Congrés, almenys un vicepresident i almenys un secretari de la Mesa. Fonts parlamentàries indiquen que, malgrat que hi poden acudir altres diputats, “la idea és que acudeixin els portaveus i poc més”. És un ple sense votació i se seguiran els temps habituals d’intervenció.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus covid-19 a Catalunya, l'Estat espanyol i el món