"No podem esperar més, cada vida compta". Amb aquestes paraules, el primer ministre del land alemany de Baviera, Markus Soeder, ha anunciat des de Munic el decret de confinament de tots els seus ciutadans amb independència de les ordres que arribin del govern central alemany: "Es tanca la vida pública a Baviera". La decisió de Soeder s'avança a la reunió que havien de tenir aquest cap de setmana els 16 lands o estats federats.

Cal recordar que la cancellera Angela Merkel tan sols ha ordenat el tancament d'establiments comercials excepte en el sector de l'alimentació i les farmàcies. Però no ha demanat als seus ciutadans confinar-se més enllà d'algunes recomanacions com el tancament dels centres educatius i alguna restricció en els horaris del sector hoteler i els viatges turístics de forma temporal.

Ara bé, tampoc amaga la seva preocupació i ha comparat aquesta pandèmia amb la gravetat que es va viure a la Segona Guerra Mundial. En paral·lel, la mesura del president Soeder fa que el land de Baviera trenqui amb les ordres de l'estat federal alemany.

El confinament decretat permet passejar en solitari o amb la família però no es podran obrir els restaurants, excepte el servei a domicili i les trobades col·lectives queden totalment prohibides. Aquesta mesura comença a la mitjanit amb l'ausgangssperrei, tal com es coneix el toc de queda. I, de moment, s'allargarà dues setmanes.

Baviera va ser el land on es va registrar el primer cas de coronavirus a Alemanya. Una treballadora d'una empresa de peces d'automòbil procedent de la Xina va contagiar 14 persones que ja han rebut l'alta. Malgrat tot, el land que té més casos positius és el Rin del Nord-Westfàlia. En tot el país, Alemanya ja suma 13.957 casos confirmats i 17 morts.