L'exministre socialista i regidor a l'ajuntament de Barcelona Celestino Corbacho ha justificat, en una entrevista a Els Matins de TV3, el seu pas a Ciutadans i, com a conseqüència, haver abandonat Manuel Valls

"M’he trobat enmig, en una situació no desitjada. He triat Ciutadans perquè em pot ajudar més a desenvolupar la tasca de regidor, i en urbanisme, en concret", ha explicat Corbacho al mateix temps que ha volgut deixar clar que té "la millor de les consideracions cap a Manuel Valls".

Aquest dimarts, Corbacho va decidir trencar amb Valls i unir-se al grup municipal de Cs a l'Ajuntament de Barcelona. La formació va anunciar aquest dilluns el trencament amb Valls pel suport que ell mateix, Corbacho i la regidora Eva Parera van donar a la investidura d'Ada Colau com a alcaldessa. El dia següent, però, Corbacho va decidir aliar-se amb els tres regidors que formaran el grup de Cs i abandonar el de Valls. 

Corbacho està convençut que Cs el pot ajudar més a desenvolupar la seva tasca municipal tot i que, ha assegurat, no gosa "discutir el currículum de Manuel Valls", "ja el voldria jo", ha afegit.

El regidor ha estat preguntat per la possibilitat que l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, sigui la presidenta de la Diputació de Barcelona i ha respost el següent: "El PSC ha d'intentar tenir la presidència de la Diputació i si es decideix que se li dona suport, votarem el candidat que proposin els socialistes".

Finalment, Celestio Corbacho ha exposat que es podria donar la situació en que ell votés diferent a la resta del grup de Valls: "Si hi ha desacord amb el grup votaré diferent com a independent", ha apuntat al mateix temps que ha matisat que sempre intentarà buscar el consens.