Ha passat d'estar a la diana d'Albert Rivera, que exigia la seva destitució quan era ministre de Treball amb Zapatero, a subsumir-se al grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona. Celestino Corbacho ha confirmat a ElNacional.cat la seva decisió definitiva de partir peres amb Manuel Valls i "inscriure'm com a independent al grup de Ciutadans". 

Tal com ell mateix ha explicat a aquest diari, aquest mateix dimecres entrarà un escrit al registre consistorial on sol·licitarà adscriure's al grup dels de Rivera. Així ho ha acordat aquesta tarda en una conversa telefònica amb els números dos del partit taronja a Catalunya i Espanya, Carlos Carrizosa i Jose Manuel Villegas. En aquest mateix contacte, Corbacho ha obtingut el compromís de Ciutadans de deixar-lo actuar com a independent, per tant, sense haver d'obeir a la disciplina de vot que indiqui el partit. Segons el seu raonament, el mou el mateix que el va portar a prendre la decisió d'incorporar-se a la llista de Valls-Cs, "que és treballar exclusivament en l'àmbit local i municipal, no tinc cap interès en la política nacional espanyola ni en la catalana". 

L'exalcalde socialista de L'Hospitalet justifica la tria perquè "per fer una tasca municipal des de l'oposició necessites comptar amb una estructura que permeti sentir-te més acompanyat" i assenyala el fet que "Cs és una organització amb representació territorial important". Amb l'adhesió al grup municipal de Cs, Corbacho s'assegura, a més, un accés a la Diputació de Barcelona, institució que havia presidit entre el 2004 i el 2008. Tot i que no tingui el carnet del partit, Cs accedirà a enviar-lo com a un dels quatre representants que li pertoquen a l'ens supramunicipal. És també una manera de tenir-lo lligat cas que en un futur es desmarqui del grup municipal a l'Ajuntament. 

Malgrat la ruptura, Corbacho insisteix que "tinc molt bona opinió de Manuel Valls, i una relació cordial i correcta". D'aquesta manera, l'ex-primer ministre francès es queda amb només dos regidors, ell i l'ex d'Únió Eva Parera. Cs passa a sumar-ne 4, un menys dels que tenia en l'anterior mandat, amb Carina Mejías al capdavant. Ergo, tots hi surten perdent. Menys Corbacho, a qui el 2010 Rivera anomenava el ministre de l'atur

Cs l'exculpa pel vot a Colau

Cs s'esforça a argumentar el trencament amb Manuel Valls pel seu suport a la investidura d'Ada Colau. Però el cert és que al darrere hi ha molta més teca. El conflicte ve de lluny i va començar pràcticament a l'inici de la relació, quan Valls va negar-se a ser el candidat en exclusiva de Cs. Al llarg dels mesos, la cosa ha anat empitjorant, arran de les desavinences sobre la relació amb VOX i el veto de Rivera al PSOE. 

La prova que el problema no és tan el fons, haver investit Colau, com les formes, haver-ho fet sense ni tan sols consultar amb el parit, és que la direcció de Cs no li té en compte haver fet el mateix a Celestino Corbacho. El vot de l'exministre també va ser determinant perquè Colau hagi obtingut l'alcaldia. En el seu cas, però, l'exculpen.