El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha condemnat la Comunitat de Madrid a indemnitzar 119 rastrejadors covid, els quals van rebre un "tracte vexatori" per part del govern d'Isabel Díaz Ayuso. En un comunicat, CCOO celebra la decisió del TSJM, motivada per la seva denúncia. Així doncs, Ayuso es troba amb una nova picada de crostó de la justícia per la seva gestió dels rastrejadors covid, ja que anteriorment el mateix tribunal va declarar nul alguns acomiadaments de rastrejadors covid.

Justament, els rastrejadors que ara seran indemnitzats amb 500 euros, són alguns dels que van ser readmesos en considerar-se el seu acomiadament nul. Hi va haver treballadors que després de reincorporar-se van rebre un tracte vexatori sense tenir en compte el "malestar psicològic" que els provocaven, segons ha reconegut el mateix tribunal. 

La interlocutòria recull com es trobaven els treballadors: "sense tasques assignades i sense oferir-los una explicació ni permetre'ls comunicar-se amb altres treballadors de la Conselleria, cosa que certament suposa un comportament vexatori per a aquestes persones que podia haver-se obviat amb un permís retribuït mentre es tramitaven el cessament que posteriorment s'ha produït i agilitzant-lo, havent mantingut la situació arbitràriament i innecessàriament, simplement per mortificar els demandants, sense tenir en compte el malestar psicològic que es produeix a una persona tenint-la tota la jornada sense res a fer i sense possibilitat de fer res". Malgrat tot, no es reconeix una vulneració de drets fonamentals.

La bel·ligerància d'Ayuso, a màxims: "Mateu-los"

Malgrat que, els escàndols es van acumulant en la seva legislatura, Ayuso s'encamina a cap a les eleccions autonòmiques amb més confiança que mai i això es nota en el seu to tradicionalment bel·ligerant. S'ha fet pública una mostra d'aquesta bel·ligerància en una esfera més privada, en un intercanvi de missatges amb els diputats del Partit Popular a l'Assemblea de Madrid. Just en començar el ple del passat dijous, Ayuso va donar indicacions directes als seus diputats: "Avui l'esquerra està acabada (...). Mateu-los!". 

El ple va estar marcat per l'agressivitat i la confrontació, justament el que Ayuso planejava amb els seus diputats als quals va donar indicacions d'amb quins temes atacar. Ayuso va enumerar les armes que volia que els seus diputats fessin servir en aquest ple. Per exemple, la fi de la vaga sanitària o el fet que la Fiscalia Europea ha arxivat el cas de la venda de mascaretes del seu germà. Tot plegat porten els populars, capitanejats per Ayuso, a anar a per totes al ple. I, per animar, la presidenta madrilenya sentencia el: "Mateu-los".