The Oxford Union, club de debat vinculat a la Universitat del mateix nom, ha convidat el president Carles Puigdemont a un col·loqui en aquest centre, com a "cap de la resistència catalana". El debat està previst per al 28 de maig, tan sols dos dies després de les eleccions europees, quan Puigdemont podrà tenir immunitat a tota la UE si surt escollit, segons l'advocat Gonzalo Boye.

The Oxford Union és el club d'aquestes característiques més antic del Regne Unit al costat del de Cambridge i el de Saint Andrews, on fa classe la consellera Clara Ponsatí. En la presentació de Puigdemont, reconeixen que el president és un exiliat i que viu a Bèlgica. "Va ser destituït pel govern espanyol després de la declaració unilateral d'independència de Catalunya, cosa que va provocar enrenou i descontent a tota la comunitat", afegeix.

The Oxford Union

Segons ha informat Voz Populi, la invitació a Puigdemont ha provocat malestar en medis espanyols, i cita un denominat Foro de Profesores.

El director de l'oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha recordat que a l'Oxford Union hi han pronunciat conferències personalitats com Robert Kennedy, Nancy Pelosi, Dalai Lama, Desmond Tutu, Jimmy Carter, Ronald Reagan o Stephen Hawking.

Coincidint amb aquesta invitació, el diari The Washington Post publica avui un reportatge a tota pàgina sobre la candidatura de Puigdemont a les europees.