El govern de Mariano Rajoy tindria la intenció d'intervenir TV3, i fins i tot plantejar-se el seu tancament, en el cas que no es constitueixi un Govern aviat i es mantingui la vigència de l'article 155 a Catalunya. El PP ja va tenir la intenció que incloure els mitjans públics catalans en la seva intervenció de les institucions catalanes però finalment el PSOE va parar aquest intent en ple del Senat el 27 d'octubre en què es va aprovar la mesura.

Ara els populars i el govern espanyol es disposen a reobrir el setge a TV3. En una entrevista a Okdiario, la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, considera que de mantenir el 155 o revisar-ho a la Cambra Alta, s'hauria de discutir el futur dels mitjans públics catalans. "TV3 ha deixat de ser un mitjà de comunicació social passar a ser un mitjà de propaganda política i de manipulació. Crec que això és una evidència. (...) TV3 hauria de mirar-se", respon la ministra a la qüestió sobre si podrien plantejar-se "tancar o intervenir" la televisió pública.

Cospedal ataca TV3 i la flama "aparell de propaganda política", un model de televisió que qualifica "d'autèntica vergonya". Però la ministra és conscient que revisar el model de TV3 implica estendre el 155 a la seva màxima expressió, una cosa que implicaria amplis consensos, és a dir, el beneplàcit de PSOE i Ciutadans en el Senat.

Davant d'aquest escenari, Cospedal no titubeja i exposa que aquestes formacions faran prevaler "el sentit de la responsabilitat i la defensa de l'interès nacional han d'estar per sobre de qualsevol interès partidista".

El PP i TV3

Els populars han mostrat la seva voluntat d'intervenir o reformar la televisió pública en múltiples ocasions. De fet, el PP va intentar afegir els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, TV3 i Catalunya Ràdio, dins el paquet d'intervenció de l'article 155. Un intent fallit per la insistència del PSOE en què els mitjans catalans seguissin sent controlats pel Parlament.