Continua l'estira-i-arronsa entre el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i el ministre de Cultura i Esports en funcions, Miquel Iceta, després que el primer donés per descomptat que el PSOE havia assumit fer una llei d'amnistia quan va signar l'acord per a la Mesa del Congrés. Iceta va negar que aquest fet fos cert i va reptar el líder republicà a fer públic el document on s'estipulava aquest suposat compromís dels socialistes, desafiament al qual ERC va respondre recomanant al ministre que "s'informés bé". Lluny d'acabar-se, l'enganxada ha prosseguit aquest dimecres, quan Junqueras ha tornat a insistir en la idea que "el PSOE ja s'ha compromès" a aprovar l'amnistia. Com no podia ser d'una altra manera, Iceta ha tornat a replicar-li i ha reiterat que en el document signat a l'agost "diu el que diu" i no es menciona de forma explícita l'amnistia. 

El líder republicà ha insistit aquest dimecres que l'amnistia ja està acordada amb el PSOE. En un acte amb motiu del sisè aniversari del 20 de setembre, dia en què la policia espanyola va escorcollar diverses seus del Govern i va detenir 15 alts càrrecs de l'executiu de Carles Puigdemont, Junqueras ha assenyalat que l'acord per la Mesa del Congrés signat entre ERC i el PSOE diu que s'ha de "posar fi a la repressió per totes les vies legals necessàries". En aquest sentit, ha apuntat que "és evident que l'amnistia s'inclou en aquestes vies" i per això considera que els socialistes ja han signat aquest compromís i ha demanat anar un pas més enllà i abordar l'autodeterminació. 

Iceta ha tornat a sortir del pas i ha desmentit l'existència d'aquest acord. Davant la interpretació de Junqueras, el ministre de Cultura s'ha remès a la literalitat de l'acord i ha dit que "en aquest paper diu el que diu, i no diu el que no diu". Així s'ha expressat en declaracions als mitjans aquest dimecres abans d'assistir a la presentació de la nova temporada de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) a Madrid. Amb tot, Iceta ha reconegut que "en moltes converses" s'ha parlat de "posar fi a la judicialització d'un conflicte amb arrels polítiques". Però ha tornat a insistir que l'acord escrit per a la Mesa del Congrés no menciona l'amnistia. "Jo m'he de remetre als textos", ha assenyalat. 

Iceta afirma que "potser" parlarà català al Congrés

D'altra banda, en ser preguntat per la nova etapa al Congrés dels Diputats que permet l'ús del català, l'euskera i el gallec, Iceta ha reivindicat que, com va quedar demostrat ahir, és possible entendre's malgrat que es parlin llengües diferents. "Això és molt bonic", ha afirmat. A escala personal, ha dit que és possible que faci servir el català en les seves intervencions: "Si em pregunten en català, potser contesto en català".