El ministre de Cultura i Esports en funcions, Miquel Iceta, ha assegurat que desconeix si el PSOE ja ha signat un acord per l'amnistia amb l'independentisme, tal com ha apuntat el president d'ERC, Oriol Junqueras, i l'ha reptat a fer-lo públic. "Jo desconec aquest acord i si existeix i es va signar ha de ser públic i conegut", ha assenyalat en declaracions als mitjans després que el líder republicà afirmés que en l'acord per la Mesa del Congrés ja s'incloïa l'amnistia. La ministra de Justícia en funcions, Pilar Llop, ha estat més taxativa i ha afirmat que ella no ha vist "absolutament cap document", i ha rebutjat parlar de "conjectures". Posteriorment, altres fonts socialistes de l'executiu espanyol han rebutjat en declaracions a EFE que l'acord al qual fa referència Junqueras inclogués un compromís sobre l'amnistia, però alhora han afirmat que les converses de cara a una possible investidura de Sánchez avancen "segons el previst".

Junqueras ha argumentat que en l'acord subscrit per la Mesa del Congrés, els socialistes es van comprometre a posar fi a la repressió contra l'independentisme, de manera que considera que l'amnistia hi és de forma implícita. "El PSOE ja s’ha compromès a posar fi a la repressió amb totes les vies legals", ha afirmat. Tanmateix, tant Iceta com Llop han evitat donar per bones aquestes afirmacions, i han reiterat la necessitat d'ajustar-se als marges de la Constitució. "Nosaltres el que estem intentant des del govern espanyol és fer les coses per ordre", ha apuntat Iceta, i en aquest sentit, ha recordat que primer cal superar la sessió d'investidura de Feijóo, prevista per al pròxim 26 i 27 de setembre. "A partir d'aquí, s'obriran nous escenaris, però no ens demanin que anticipem res que encara no ha passat", ha afirmat.  Amb tot, Iceta ha demanat treballar en la "cerca d'acords i de consensos" perquè "en democràcia no hi ha unilateralitat". 

Llop, per la seva banda, ha dit que quan "hi hagi algun document" podrà dir quina és la seva opinió, i ha recordat la importància de seguir el que marca la Constitució. Malgrat la insistència dels periodistes, la ministra de Justícia ha defugit la qüestió i ha insistit que res no sortirà dels límits constitucionals.  Sobre l'ús de les llengües cooficials al Congrés, Llop ha parlat com a expresidenta del Senat i ha destacat que a la Cambra Alta s'han utilitzat "amb total normalitat". Davant la confusió generada per les paraules de Junqueras, altres fonts socialistes han atribuït a un intent dels republicans per guanyar la "pugna" amb Junts i, en aquest context, "capitalitzar qualsevol cosa".