Manuel Conthe, antic alt càrrec en governs del PSOE i ara assessor econòmic de Cs, ha donat una cleca a Albert Rivera, tot assenyalant-li que feia servir malament un dels seus tòpics favorits. Rivera ha dit en una piulada que l'acord pels pressupostos PSOE-Podemos apuja els impostos a la "classe mitjana treballadora". En realitat, l'acord preveu una pujada de l'IRPF per les rendes superiors a 130.000 euros, ingrés que no correspon ni de lluny a la "classe mitjana treballadora".

Conthe diu a Rivera que s'estalviï el doctrinarisme, és a dir, que atengui més a la realitat que a teories i doctrines abstractes. També li recomana ser més ecuànim i que no actuï en funció de catecismes i per despit, com en aquest cas.

A Espanya, el salari mitjà era de 19.432,6 euros anuals, segons l’'Enquesta Anual d’Estructura Salarial’. Directors i gerents, els que més cobren per grup d’ocupació, tenien un salari mitjà de 50.530,8 euros anuals. Els salaris més baixos corresponien als treballadors no qualificats en serveis: 12.826,4 euros anuals. És difícil que 130.000 euros anuals defineixin la "classe mitjana treballadora", expressió que Rivera i altres càrrecs de Ciutadans fan servir sovint per referir-se al seu objectiu electoral.

Rivera no ha respost Conthe. Altres s'han afegit a la discussió criticant al líder de Ciutadans: