El Ple del Tribunal Constitucional, per unanimitat, ha desestimat el recurs de súplica presentat per Jordi Sánchez contra la decisió, adoptada el passat 7 de març, de denegar la seva excarceració.

Sánchez havia sol·licitat al Tribunal que suspengués cautelarment la seva situació de presó provisional a fi de poder assistir, el dia 9 de març, a la sessió en la qual el Parlament de Catalunya tenia previst celebrar el debat sobre la seva investidura com a President de la Generalitat.

En una resolució dictada avui, el Ple explica que la suspensió cautelar de les resolucions judicials recorregudes en empara és una "mesura provisional de caràcter absolutament excepcional". De fet, suspendre els efectes de les resolucions dictades per jutges i tribunals "suposa una ingerència de la jurisdicció constitucional en les decisions adoptades per la jurisdicció ordinària" que, si bé pot produir-se, "ha de ser abordada amb cautela per evitar que aquest Tribunal exerceixi funcions que li estan constitucionalment vedades".