La cònsol dels EUA, Katie Stana, ha visitat aquests dies Girona en plena celebració del Temps de flors, quan els carrers del centre estan engalanats, i s'ha mostrat fascinada. "Quina meravella", ha expressat. El consolat nord-americà n'ha difós la fotografia a la xarxa.

 

Stana es va reunir ahir amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (Junts), al despatx de l'alcaldia. Era la primera vegada que Katie Stana visitava l'Ajuntament gironí, després que el 2022 va ser nomenada cònsol general dels Estats Units a Barcelona. Com a obsequi, l’alcaldessa de Girona, que no es torna a presentar a les eleccions i ha cedit la candidatura a Gemma Geis, li va lliurar el llibre Girona, Temps de Flors.

Arran del Temps de flors, Girona està rebent aquests dies molts visitants, especialment els caps de setmana. Hi ha 10 llocs imprescindibles que s'aconsella visitar a la ciutat aquests dies: la catedral, Sant Feliu, Sant Nicolau, plaça dels Jurats, Sant Martí, Sant Lluc, els Banys Àrabs, Sarraïnes, Torre Gironella-Jardins dels Alemanys i la Casa Lleó Avinay. Si en altres anys les temàtiques principals de les jornades han estat el drama dels refugiats, la solidaritat amb els presos polítics o la pandèmia, aquest any la temàtica principal que marca les jornades és la sequera que pateix Catalunya. 

Temps de Flors  Ajuntament Girona
Temps de Flors       Ajuntament Girona
Temps de flors 2 Ajuntament Girona
Temps de flors       Ajuntament Girona

Per adaptar-se a la situació de manca d'aigua que pateix Catalunya aquest any, la festa s'hi ha acomodat, i els muntatges i jardins s'han fet amb flors que requereixen poca aigua. Segons ha informat l'alcaldessa de Girona, també s'han habilitat una vintena de dipòsits que s'omplen d'aigua freàtica per regar els 126 espais que hi ha aquest any. L'Ajuntament ha organitzat una jornada formativa pels voluntaris que participen en la festa, amb la qual es vol "ensenyar nocions bàsiques per al tractament adequat de les plantes vives i aprendre com cuidar-les en època de sequera". 

En total hi ha 126 projectes florals repartits en 106 espais, situats sobretot al Barri Vell de Girona. Tot i que aquest s'han ampliat les zones més enllà del centre i hi ha muntatges a 12 barris més: Can Gibert del Pla, Carme, Devesa, Eixample, Les Pedreres, Mercadal, Montilivi, Palau-sacosta, Santa Eugènia, Sant Narcís, Taialà i la Vall de Sant Daniel. També hi ha actuacions musicals, projecció de curtmetratges, ballada de sardanes, portes obertes als museus de la ciutat i exposicions. Es pot consultar una agenda d'activitats a la pàgina web Girona Temps de Flors