No es pot dir que Vox és un partit d’”ultradreta” o "d’extrema dreta”. Almenys per als periodistes de Telemadrid un cop els responsables de la cadena els han demanat que evitin utilitzar aquests termes per referir-se al partit de Santiago Abascal.

Segons informa ‘Voz Populi’, aquesta petició es justifica en que la cadena pública madrilenya considera que no es poden adjectivar els partits polítics, un posicionament que, per tant, impediria titllar com a populars, socialistes, nacionalistes, republicans o independentistes altres formacions, encara que no ha transcendit que el veto a qualificar Vox s’hagi estès a la resta de l’arc polític.

En tot cas, sempre segons l’esmentat mitjà, els directius de la cadena madrilenya descarten que hi hagi cap motivació política en la decisió i s’aferren al posicionament neutral que s’exigeix a una televisió pública.

Telemadrid: "És una recomanació"

Amb tot, Telemadrid matisa que no es tracta d'una consigna sinó d'una "recomanació" dirigida exclusivament als "treballadors de la casa". Segons fonts de la cadena pública madrilenya consultades per El Nacional, la intenció és "evitar aquest tipus de qualificatius" en les informacions, però que això no exclou que analistes o tertulians es refereixin a Vox de la forma que considerin oportú.